La morra rapitenca guanya el Morramundo 2019

La parella rapitenca formada per Àngel Fibla Zaragoza i Edgar Gasparín Pascual s’han proclamat campions del món 2019

Els dies 5, 6 i 7 de juliol es va celebrar a la població de Sarrola-Carpcopino, a Còrsega, la VI edició del Morramundo, l’Encontre Internacional de Jugadors de Morra, un campionat que reuneix jugadors de morra de tot el Mediterrani i més enllà. A banda de la competició, l’objectiu d’aquest encontre és l’intercanvi cultural entre diferents territoris on perdura el joc i compartir inquietuds i projectes.

Enguany van participar 50 parelles provinents del comtat de Niça, Ligúria, Vall d’Aosta, Trenta, Friuli, Sardenya, Catalunya, Eslovènia, Croàcia, Savoia, Piemont o Aragó, a banda de Còrsega com anfitriona. L’esdeveniment també va comptar amb la participació del president de la Federació Catalana de Jocs Tradicionals, Víctor Baroja.

El campionat es va distribuir en cinc grups, de deu parelles per grup i es va jugar en la modalitat corsa, és a dir, que cada partida es disputava per assolir dues tandes de 12 punts. La representació catalana, formada per sis parelles, va deixar el pavelló ben alt, amb 4 parelles presents a la ronda de vuitens de final. La parella rapitenca que va passar a la final va disputar el títol contra una parella de Niça, en una partida plena d’emoció.

Aquest triomf demostra com d’arrelat està el joc de la morra a Sant Carles de la Ràpita i reconeix la tasca que en els darrers anys ha realitzat l’associació Morràpita, una entitat que, amb esforç i il·lusió, ha recuperat amb força aquest joc tradicional i li ha donat un nou impuls. L’any 2017, l’associació va publicar “Quina morra!” (Col·lecció l’Ermità), un llibre pensat per difondre el joc, sobretot entre el jovent, on s’expliquen els orígens de la morra, la seva història i la recuperació actual, a més de donar totes les claus per jugar-hi.