MERCAT MEDIEVAL DE VIC
6-9 de desembre

Vic recrea el seu passat medieval

 

Durant quatre dies, del 6 al 9 de desembre, els carrers del centre històric de Vic tornaran a recrear l’ambient que es vivia a la vila durant l’època medieval. Tavernes, parades amb tot tipus de productes, zocos àrabs, oficis artesanals, representacions de música, dansa i teatre, un munt d’activitats que ens translladaran més de cinc segles enrera.

Aquesta nova edició del Mercat, que l’any passat va arribar als 350.000 visitants, tornarà a oferir algunes de les seves activitats més emblemàtiques com són la recreació d’un campament medieval, la representació dels fets històrics de l’Assalt a l’Altarriba, la recreació de zocos àrabs, així com demostracions d’oficis de l’època o l’exhibició d’aus rapinyaires.

El Campament Medieval, que s’instal·larà durant el cap de setmana a Prats d’en Galliner (davant del teatre l’Atlàntida), oferirà competicions de tir a l’arc, la recreació d’una batalla entre pagans i cristians o un casament medieval, entre d’altres activitats.

La representació de lAssalt de l’Altarriba reviu una història basada en uns fets històrics que van passar a Vic al segle XV, una combinació d’amor i traïció. Hi participaran més de 40 actors i s’escenificarà en un total de 8 escenes, cada una d’elles representada en un lloc emblemàtic de la ciutat. Els escenaris d’aquesta edició són: el claustre de la Casa de Convalescència, el Pati de la Creu de l’Antic Hospital de la Sta.Creu, l’Orfeó Vigatà, el Pati de la Casa Sacerdotal, l’Albergueria, l’Escorial, el Palau Bojons i el Temple Romà.

L’oferta comercial que ofereixen els més de 300 expositors repartits per tot el nucli antic i els zocos d’inspiració àrab és molt àmplia i variada: articles de decoració, joieria, cremes, herbes medicinals, complements de roba, embotits, formatges, pastisseria, conserves, i xocolates, entre d’altres productes.

A la zona de les Adoberies, hi haurà un espai destinat als productes locals, amb parades de productors agroalimentaris de la comarca d’Osona. S’hi podrà comprar embotits, cerveses artesanals, vi, formatges i pastisseria artesanal, entre d’altres.

També a les Adoberies estaran ubicades les parades dels mestres artesans i la recreació dels oficis medievals. En aquesta zona, a més, s’hi durà a terme l’exhibició d’aus rapinyaires com àguiles, falcons, voltors i mussols.

També es podrà gaudir de músicaballs i espectacles de carrer, que ajudaran al visitant a imaginar com celebraven les festes els ciutadans d’aquells temps.

Les activitats infantils estan centralitzades a la Plaça dels Màrtirs on es duran a terme titelles, tallers de maquillatge, conta contes, jocs, atraccions, passejades en poni i diversos espectacles infantils.

Al Mercat Medieval de Vic també es podran trobar nombrosos llocs per menjar i tavernes, i alguns restaurants de la ciutat preparen menús especials durant aquests dies.

 

       w-parada-fira


MERCAT MEDIEVAL DE VIC

Del 6 al 9 de desembre de 2018
Organitzat per l’Ajuntament de Vic-Fires i Mercats


Programa detallat d’activitats Mercat Medieval de Vic 2018

Versió per al mòbil del programa d’activitats del Mercat 2018 i altres informacions

Ajuntament de Vic