Mercat de les Espècies a Argençola

Durant el dissabte 10 de juny, a la població d’Argençola (a la comarca de l’Anoia), tingué lloc el 7è Mercat de les Espècies, enguany centrat amb una jornada tècnica sobre l’aprofitament gastronòmic, mèdic i cosmètic de la flor de saüc, amb nombroses activitats programades (a voltes coincidents en el mateix horari!), essent particularment concorregut el tast del xarop i cava de saüc així com, també, el concurs de sals aromatitzades. Suscità expectació la taula rodona, que dirigí i moderà fra Valentí Serra de Manresa, el popular caputxí de les herbes remeieres i redactor del cèlebre Calendari de l’Ermità, tinguda a les 19 h. a la sala polivalent de l’Ajuntament d’Argençola, i que comptà amb la intervenció dels més veterans de la comarca, la Sra. Mercè Prat, d’Argençola i els esposos Josep Closa i Carme Gomà de Cal Roso de la veïna població de Santa Maria del Camí, que parlaren, des del record i des de la pròpia experiència, sobre les diverses aplicacions del saüc en la cuina rural i en els remeis populars. Prèviament, a les 18 h., a la carpa de Tradillibreria, del conegut llibreter de Tona, Sr. Lluís Marmi, tingué lloc una nova presentació del recull Tornar als remeis de sempre, de fra Valentí Serra, editat dins la col·lecció de quaderns L’Ermità; una volta acabada la presentació, el Sr. Norbert Tomàs, director d’Edicions Morera (que edita i difon els quaderns i el calendari de L’Ermità), oferí als assistents un tast de la Rafafia de l’Ermità, elaborada segons una fórmula dels arxius caputxins finals del segle XVIII, i recentment guardonada amb medalla d’argent en el concurs internacional Catavinum.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà