Maridatge de pinya i marialluïsa amb ratafia

Revista “Cuina” abril 2018

Aquest mes d’abril la reconeguda revista “Cuina”, a la secció el “Celler”, parla d’un dels nostres licors tradicionals per excel.lència, la ratafia. Concretament, l’enòleg i sommelier Àngel Petit anima els lectors a descobrir tres ratafies catalanes de personalitats ben diferenciades. Una d’elles és la Ratafia de l’Ermità, que valora com “poc dolça i amb records florals i herbals” i que suggereix maridar amb pinya natural i una infusió freda de marialluïsa.

El mateix Àngel Petit ha tingut la gentilesa de fer-nos arribar la recepta per fer aquest maridatge tan especial, molt apropiat per aquesta època primaveral i per quan s’acostin els dies de calor.

> Recepta de pinya natural amb infusió freda de marialluïsa i acompanyament de ratafia

> Agafa una pinya natural madura i fes uns quants daus petits d’aproximadament 1 o 2 cm per cada cara. Posa’ls a un bol amb una cullerada de sucre i deixa-ho tapat unes 2 hores a la nevera. Farà una mica de suc que conservaràs amb els daus.

> Al mateix temps posa un grapat de marialluïsa fresca (només fulles) amb aigua tèbia (no més de 40ºC) de molt baixa mineralització. Quan s’hagi refredat guarda-ho tot tapat a la nevera el mateix temps que la pinya.

> Passades les 2 hores cola la maceració de marialluïsa i barreja-la amb la pinya i el seu suc. Corregeix de sucre si cal, i posa-hi un parell de gotes de suc de llimona. Serveix-lo amb unes fulletes de marialluïsa com a decoració.

Les quantitats són al gust de cadascú. És molt refrescant i amb la ratafia (un gotet d’acompanyament) queda molt bé.

Us animem a provar-la!!

 

 


La Ratafia de l’Ermità és un licor de nous verdes, plantes aromàtiques i fruites i està elaborada amb mètodes tradicionals a partir d’una fórmula del segle XVIII recuperada per Fra Valentí Serra de Manresa, caputxí.
Des de la seva creació el setembre de 2016, ha obtingut diferents guardons com la Medalla d’Or del Certamen Topwine 2017, la Medalla de Plata 2017 del Catavinum World Wine & Spirits Competition i una valuosa puntuació de 90 punts de la Guia Peñin 2017. 
Podeu consultar els punts de venda de la Ratafia de l’Ermità aquí