La maduixa, fruita de primavera rica en nutrients

 

Com indica el “Calendari de l’Ermità”, la temporada de maduixes és la primavera, entre els mesos d’abril i juny, moment en què arriben al seu punt òptim de gust i dolçor. A Catalunya una de les comarques on destaca la producció d’aquesta fruita és el Maresme, on durant el mes de maig s’acostumen a celebrar diverses festes i fires per promocionar-la, com les Jornades de la Maduixa de Vallalta o les fires de Sant Cebrià, Sant Pol de Mar o Arenys de Munt.

Des del punt de vista nutricional, la maduixa destaca pel seu contingut en vitamina Ccarotenoides i antocians, específics de les fruites vermelles, tots ells amb propietats antioxidants. La vitamina C, a més a més, afavoreix l’absorció del ferro dels aliments i reforça el sistema immunològic. Cal destacar també el seu contingut en àcid fòlic i potassi i que tenen una gran quantitat d’aigua (85%), essent un aliment molt baix en calories, ja que aporten només 30 kcal per cada 100 g.

Aprofitem aquest producte local, de qualitat i molt saludable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà