De mels n’hi ha de molts tipus i cadascuna té aplicacions diferents. Per exemple, la mel de malva està indicada per a la tos i el mal de coll; la d’avet per a la bronquitis, la d’espígol és antiinflamatòria, la d’eucaliptus és balsàmica i la de taronja digestiva i relaxant.
A banda de la descripció de les propietats de les principals plantes de la mel i els seus beneficis, també trobarem alguns remeis pràctics i aplicacions gastronòmiques.
EL LLIBRE DE LA MEL s’estructura en sis apartats principals, complementats per un glossari sobre temes apícoles, un índex analític i una selecció bibliogràfica:
- El món de les abelles a Catalunya
- Tradicions apícoles rurals i apicultura caputxina
- Les plantes mel·líferes i les varietats de la mel
- Utilitats de la mel i de la cera en la medicina popular
- Mel i gastronomia
- Calendari de l’apicultor
Seguint la línia pròpia de la Col·lecció l’Ermità, EL LLIBRE DE LA MEL presenta una acurada selecció d’il·lustracions així com nombroses dites i refranys.
Amb el suport de Mel Alemany

Fra Valentí Serra de Manresa, autor d’El llibre de la mel
Deixa un comentari