Josep Fornés al Museu Etnogràfic Missional dels Caputxins

 

Pep Fornés 3

Norbert Tomàs, Fra Valentí Serra de Manresa, Josep Fornés

 Pep Fornés 2  Pep Fornés 5El dia 1 de febrer, el Director del Museu Etnològic de Barcelona, Sr. Josep Fornés  visità el Museu Ètnogràfic Missional dels Caputxins  de Sarrià. El va rebre el seu director i conservador, Fra Valentí Serra de Manresa, que li mostrà, a més, l’arxiu històric i la Biblioteca Hispano-Caputxina, especialitzada amb els autors caputxins peninsulars des del segle XVI.

El museu etnogràfic-missional està integrat per una bella i significativa col·lecció de peces provinents de les missions dels frares caputxins a l’Amazònia Colombiana iniciades a finals del segle XIX.

 Durant la visita, Josep Fornés mostrà un gran entusiasme per les peces exposades, que van des del paleo-indi, neo-indi i pre-colombí, fins a temps més recents.

Josep Fornés que des del Museu Etnològic de Barcelona proposa nous conceptes experimentals a través del diàleg del visitant amb les peces de les diferents cultures, descobrí en el Museu Etnogràfic-Missional dels Caputxins una peculiar unitat temàtica que li dóna una novadora característica que el fa únic a la ciutat de Barcelona.

 

Pep Fornés 4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà