Jordi Carapuig, nou president
de la Federació
Catalana de Passions

 

La Federació Catalana de Passions

renova la seva Junta

 

 

El dissabte 4 de juliol de 2020 va tenir lloc la primera reunió presencial de la Federació Catalana de Passions després del confinament causat per la covid-19. El lloc triat va ser el Centre Cívic Cabot i Barba de Mataró.

Xavier Cabañete (president sortint) va fer balanç de la bona feina feta durant els dos darrers anys de mandat i la gestió feta en la complexa situació d’uns mesos en que es vàren haver de cancel·lar tots els espectacles previstos. Seguidament, Jordi Carapuig va ser elegit com a nou president de la Federació Catalana de Passions amb una nova Junta i un projecte basat en els següents eixos:

  • enfortir el paper de la Federació de Passions davant de les institucions,
  • ampliar el seus membres (actualment el constitueixen deu municipis, però que es pot arribar a ampliar fins a set membres més: Constantí, la Pobla de Mafumet, la Geltrú, Sant Vicenç dels Horts, l’Escala, Sant Climent Sescebes i Verges).
  • i, sobretot, coordinar la comunicació per tenir presència més activa i visible als mitjans de comunicació i xarxes socials per arribar a més publics i difondre aquest patrimoni escènic ben viu.

La Federació Catalana de Passions va nèixer l’1 d’abril de 2016 amb la intenció de promoure, donar a conèixer i fer créixer la cultura de les Passions arreu del territori. En l’actualitat la formen les Passions de Cervera, Esparreguera, Ulldecona, la Cava, Llinars del Vallès, Mataró, Olesa, Vilalba dels Arcs, Vilassar de Mar i Vila-Sacra les quals abracen un àmpli territori de Catalunya.

 

D’esquerra a dreta: Xavier Cañabate (Cervera), Jordi Ros (Esparraguera), Jordi Carapuig (Ulldecona), M. Valle Fernandez (Llinars del Vallès), Jaume Amorós (Vila-Sacra), Carles Malfeito (Vilassar de Mar) i Jaume Rossich (Cervera).

 

El 22 de febrer de 2020, Jordi Carapuig va presentar al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat,  la temporada de passions que formen part de la Federació Catalana de Passions, temporada que finalment no s’ha pogut realitzar per la COVID-19.