Inauguració de l’exposició
sobre Aureli Capmany

El director d’Edicions Morera, Norbert Tomàs, amb Anna Capmany, néta d’Aureli Capmany.

 

Acte d’inauguració de l’exposició

d’Aureli Capmany

 

El dia 20 de setembre, s’ha celebrat al Palau Robert de Barcelona l’acte inaugural de l’exposició Patufet on ets? Aureli Capmany (1868-1954) en commemoració del 150è aniversari del naixement del més que folklorista Aureli Capmany. A l’acte, presidit per la Directora de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, senyora Ma Àngels Blasco, va intervenir la comissària de l’Any Capmany, senyora Montserrat Garrich, que explicà totes les iniciatives culturals en què va intervenir i que va promoure Capmany i com aquestes queden reflectides temàticament en els diferents apartats de què consta l’exposició. Una exposició senzilla però fàcil de muntar i transportar, pensada per recórrer qualsevol punt del territori català i per divulgar la figura de Capmany el més àmpliament possible.

Durant la presentació, es van rebre des de la distància unes paraules d’agraïment i encoratjament de l’exconseller Lluís Puig qui, des de feia tres anys, ja es va preocupar de promoure aquest aniversari. L’acte el varen cloure els magnífics músics Ramon ManénPol Aumedes interpretant unes precioses cançons populars que recollí Capmany en el seu Cançoner Popular. Un interessantíssim catàleg, editat pel Departament de Cultura, acompanya l’exposició, amb textos de Laura Borràs, Lluís Puig, Montserrat Garrich, Josefina Roma, Manuel Pérez Nespereira, Carme Oriol, Gloria Ballús, Josep FornésAntoni SerésMaria Antònia Pujol i Biel Pubill , que glossen el diferents aspectes de la vida i l’activisme cultural de Capmany.

 

 

Edicions Morera, a través d’un article publicat al Calendari de l’Ermità 2018, escrit per Montserrat Garrich, se suma a aquest homenatge i reivindica la figura d’Aureuli Capmany i també la seva tasca a favor de la promoció de la llengua, la cultura i els costums feta a través de la revista infantil En Patufet i els seus excel·lents col·laboradors (escriptors i il·lustradors) a principis del s. XX.