Història de la Ratafia dels Raiers

 

 

La Ratafia dels Raiers.

Història d’un licor pirinenc.

 

Des de la primera edició, el 2011, del llibre La Ratafia dels Raiers. Història d’un licor pirinenc de Pep Quintana i Riera, s’ha fet necessària aquesta segona edició revisada i ampliada, ja que la gent de Licors Portert, de la Pobla de Segur no paren de buscar i rebuscar noves satisfaccions pel paladar i han avançat, amb noves experiències i novetats, la seva historia recent. La seva expertesa en el refinament dels sabors i les aromes ha fet que sigui una marca constantment guardonada als concursos de vins i licors més reconeguts nacionals i internacionalment. Amb una producció de més d’una vintena de licors diferents s’han atrevit a fer-ne un amb peres pensat per a la cargolada de l’Aplec de Lleida.  Però la novetat de l’any 2016 que li té el cor robat a Àngel Portet és la Ratafia de l’Ermità. Ha estat capaç d’interpretar molt bé i afinar la fòrmula del segle XVIII que Fra Valentí Serra va trobar als arxius del convent de Sarrià, sembla que una de les més antigues que es coneix fins ara.

El llibre editat per Garsineu Edicions de Tremp té un pòrtic de Carme Ruscalleda del Restaurant de Sant Pau, també un bon receptari de menjars elaborats amb ratafia, un petit recull de  còctels i un altre de les herbes utilitzades per a l’elaboració d’aquest gran licor digestiu.

 

Fra Valentí Serra amb en Norbert Tomàs, editor del Calendari de l’Ermità, i en Carlos i l’Àngel Portet al Mas Marroch del Celler de Can Roca (Girona, 14.11.2016).