Fruites i hortalisses
per enfortir l’organisme

Remeis de l’Ermità

Enfortir l’organisme

Alguns experts en nutrició aconsellen de reforçar la dieta amb fruites i hortalisses que ajudin a remineralitzar i revitalitzar l’organisme. També, aconsellen de prendre aliments que frenin el progrés de malalties com ara el colesterol, prioritàriament si ingerim verdures agraciades amb fibra com ara la col, la ceba i els raves. Més encara, algunes hortalisses, com ara les bledes i els espinacs, són una font natural de vitamina A, de ferro, magnesi i calci.

El mango, ric en vitamines i fibra

Polpa del mango

En temps recents en els mercats han aparegut algunes fruites exòtiques de gran riquesa vitamínica com, per exemple, el mango que és una fruita molt rica amb provitamina A i amb vitamina C i, alhora, que té la virtut de contribuir a ajudar a l’organisme a absorbir correctament el ferro i a fer-lo més resistent a les infeccions. A més, hom ha descobert en el mango una peculiar capacitat per dissoldre les mucositats; i per altra banda, el seu alt contingut de fibra li atorga unes destacades propietats laxants.

Com que els antics frares no coneixen el mango (només el conegueren els que anaren a en països de missió a ultramar) per tal de dissoldre les mucositats se solien servir de la infusió de la fulla de murtrera, i per vitalitzar l’organisme solien menjar figues seques, que són un bon remineralitzant ossi, molt agraciat amb calci i ferro.

Fra Valentí Serra de Manresa,

arxiver dels caputxins