I Fira Riufredolic
15 de novembre

 I FIRA RIUFREDOLIC

a Santa Eulàlia de Riuprimer

15 d’octubre

 

 

Fira Riufredolic
Nota de premsa de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer

1ª MOSTRA GASTRONÒMICA DEL FREDOLIC – RIUFREDOLIC

 

Santa Eulàlia de Riuprimer celebra la 1a mostra gastronòmica del Fredolic anant a collir bolets.

El colofó de la festa el completa el tastet de receptes dels restauradors del poble i un concert de jazz amb Raynald Colom

 S’acosta el fred, i amb ell els coneguts fredolics o fredelucs, per aquest motiu, Santa Eulàlia de Riuprimer estrena la seva particular festa del bolet centrada en aquesta varietat tan reconeguda en el seu terme. Sota el títol de Riufredolic, 1a mostra gastronòmica del fredolic, s’ha preparat un programa d’actes carregat d’activitats pel matí del 15 de novembre.

Així, la jornada començarà amb una trobada a les 8 del matí per formar 3 grups de boletaires, i cada grup estarà guiat per un expert boletaire de la zona que els aconsellarà i els donarà la seva visió particular del món del bolet. A mig matí, els infants es podran distreure amb un concurs de dibuix infantil. I a les 12 hi ha programada una interessant xerrada sobre micologia amb el ponent Frederic Tormo, tècnic forestal i agent rural de la Generalitat de Catalunya.

Per finalitzar, hi haurà un concert de jazz de luxe a la Plaça de la Vila. Raynald Colom acompanyat de 2 músics més, farà les delícies dels amants d’aquest gènere musical. Colom, que passa llargues temporades a Santa Eulàlia de Riuprimer des de petit, està considerat un dels millors trompetistes actuals, amb reconeixement i prestigi a nivell internacional, a més de ser Premi Puig Porret del MMVV. Per acompanyar el concert, i un cop dels boletaires ja hauran tornat al nucli urbà a les 13h, hi haurà els tastets de tapes amb fredolics que es podran degustar gratuïtament (ja que és el primer any de l’esdeveniment, i gràcies a la col·laboració dels restauradors i comerços del poble). Des de Caneló de carn de perol amb fredolics i foie, farcellets de fredolics amb llengua de vedella amb salsa, passant per arròs de muntanya amb bolets o sopa de fredolics amb mandonguilles, les receptes dels restauradors del poble, faran les delícies dels paladars més exigents.

Han col·laborat La Torre del Vilar, Can Ton, i Cal Xoriguer. Paral·lelament, les botigues Can Corretja i Vilaró i el forn de pa Novellas elaboraran botifarra de fredolics i pa sorpresa.

Vegeu programa adjunt.

Organitza: Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer