Bigues i Riells forma part de la zona de conreu de l’oliva vera i compta amb l’únic trull de la comarca: el trull de Can Sapera. L’oliva vera es caracteritza per la seva productivitat i la seva capacitat d’adaptació a les condicions adverses. És de maduració tardana i produeix un oli afruitat, d’un color verd intens i amb aromes secundàries de menta i fulla.

A dia d’avui, podem conèixer el procés de producció d’aquesta varietat i degustar-ne l’oli gràcies als pagesos que encara la conreen i a la fira que se celebra cada gener, des de 2012, al trull de Can Sapera de Bigues. S’erigeix com la fira més emblemàtica del municipi i configura una cita indispensable a la comarca per la seva tasca en la recuperació i la reivindicació de la varietat vera.

La fira organitza diferents activitats adreçades als professionals del sector, així com d’altres obertes al públic que tindran lloc dissabte 20 de març durant tot el dia.

9a Fira de l’Oli Vera i el 7è Mercat del Pa Artesà

Exposició i venda d’oli vera del Vallès i altres varietats
Exposició i venda de pans artesanals elaborats amb varietats antigues de blat
Dissabte 20 de març de 10.00 a 14.00 h
Lloc: plaça Miquel Bosch de Bigues

 

TALLERS
Dissabte 20 de març de 16h a 18h també s’han organitzat dos tallers gratuïts que tindran lloc al Centre Cívic i Cultural el Rieral.
 – Taller “Com fer sabó” a càrrec de Raúl Bascón Contreras
👉 Inscripcions http://bit.ly/30eONRP)

– Taller sobre preparació de figuretes de massa de pa
👉 Inscripcions http://bit.ly/30eONRP)

 

 SHOWCOOKING a càrrec de l’associació gastronòmica Cuina VO
S’elaboraran receptes fetes amb oli vera del Vallès
Dissabte 20 de març de 18h a 19h al Teatre Auditori Polivalent
Activitat amb limitació d’aforament al 50%.
La sessió serà retransmesa en directe pel canal de Youtube i facebook de l’ajuntament.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà