44a edició de la Festa de la Castanya de Prades i 33è Mercat de la Castanya

 

El petit poble de Vilanova de Prades està situat a la Conca de Barberà, tocant ja el límit de les Garrigues i del Priorat, dins l’espai natural privilegiat dels boscos de Prades i de Poblet. Cada any, des de fa més de 40, durant el darrer cap de setmana d’octubre, el poble celebra la Festa i Mercat de la Castanyada. Es dóna es cas que Vilanova de Prades és l’únic municipi de la demarcació productor de castanyes.

La Festa, declarada Festa d’Interès Comarcal, ha anat creixent i cada any atrau gran quantitat de visitants en un ambient famiiar i festiu. Els camins de la zona estan plens de boscos d’alzina i pi, on creixen els castanyers, i podem anar-hi a passejar, a collir castanyes o a buscar bolets, que se’n troben molts.

Les activitats del la Festa i el Mercat es concentren durant el cap de setmana: dissabte 27, tindrà lloc el popular sopar de germanor i ball de festa, i diumenge 28, el reconegut Mercat de la Castanyada, que aplega marxants artesans d’arreu del territori, parades amb productes del camp i locals, la trobada de folklore popular amb gegants o figures de bestiari festiu i castells, i l’esmorzar popular.

Receptari de cuina amb castanyes

Per donar a conèixer les possibilitats gastronòmiques que ofereix la castanya, l’Ajuntament de Vilanova de Prades i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà van editar aquest receptari que inclou un total de setze receptes elaborades pels veïns i veïnes de la localitat, una atractiva manera de posar en valor la riquesa de la castanya i comprovar la seva versatilitat com a ingredient tant de plats dolços com salats.

Si voleu, us podeu descarregar aquest atractiu receptari aquí.

Més informació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà