Fira del Bosc i la Pagesia a Vallgorguina
24 i 25 de novembre

El cap de setmana del 24 i 25 de novembre Vallgorguina torna a celebrar una nova edició de la Fira del Bosc i la Pagesia, una trobada on els protagonistes són el bosc i la terra, dos dels elements importants d’aquesta petita població, que amb aquesta Fira reviu els temps en què la vida rural tenia un gran protagonisme al municipi. La idea és apropar-se al món del bosc, la natura i la pagesia, promovent el respecte envers aquests i valorant la importància que tenen.

El programa de la Fira inclou demostracions en viu d’arts i oficis del bosc i la pagesia. Un exemple són les demostracions d’oficis com els llenyataires, forners, destil·lador d’herbes, artesans de la fusta o la llana. També hi haurà tallers de confecció de cistelleria, neules, pintura sobre fulles o de gravat de banyes d’animal, entre d’altres. El visitant també trobarà parades de productes naturals i artesanals, així com de productes gastronòmics.  Destacar l’exhibició de xais i oques i el concurs de tallada de troncs, característic d’aquesta fira.

Durant la fira es podrà visitar el Museu del Bosc i la Pagesia, que va ser inaugurat precisament durant la fira de l’any 2016. En la magnifica instal.lació trobarem exposades eines i utensilis que s’han fet servir al llarg dels anys per treballar el camp i el bosc, així com la seva utilitat i la pròpia història d’aquests treballs. Bona part d’aquestes eines provenen de l’Associació Cultural de Vallgorguina, una entitat sorgida el 1981 i que les ha recopilat durant les darreres dècades.

Més informació: