Les festes de Sabadell

des de mitjan segle XIX fins a la guerra civil

 

Marta Ibañez

El proper dimecres 4 d’abril, a les 18.30 hores, al Casal Pere Quart (Rambla, 69) de Sabadell., tindrà lloc la presentació del llibre Les festes de Sabadell des de mitjan segle XIX fins a la guerra, escrit per Marta Ibáñez, professora de llengua i literatura catalanes, i estudiosa de la cultura popular i tradicional.

Aquest llibre representa una molt valuosa aportació gràfica i escrita sobre tradicions festives, resultat de l’estudi fet per l’autora a moltes fonts documentals bibliogràfiques i hemeroteques.

A l’acte de presentació hi intervindran la senyora Montserrat Chacon, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell i l’expert en tradicions populars, Amadeu Carbó, autor del pròleg.

Contingut del llibre

El llibre fa un recorregut pels calendaris festius a Sabadell en el període comprès entre el 1850 fins el 1936,  destacant els fets particulars en cada moment polític. Des de les festes de pas de l’any a Sabadell fins les pròpies de cada estació de l’any. Referencia les festes majors de la Creu Alta i Sant Julià d’Altura i les de les parròquies de Trinitat i Puríssima. Pel que fa a la Festa Major de Sabadell, fa una exposició des de molts aspectes: organitzatius i logístics, econòmics, socials  documentals. Destacar que el llibre està molt ben il·lustrat amb evocadores imatges.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà