Sant Narcís, la festa grossa de Girona

 

Del 27 d’octubre al 5 de novembre Girona celebra la seva festa major amb un ampli programa d’activitats pensades per a tothom

L’Ajuntament de Girona ha preparat un munt d’activitats per celebrar la festa major de la ciutat, que té a Sant Narcís com a patró. Activitats de caràcter més tradicional com la popular cercavila de gegants i capgrossos, el correfoc, el ball de sardanes o la diada castellera, al costat d’altres com la Fira de Mostres, que presentarà les novetats industrials, agrícoles i comercials del mercat.

Parades d’artesania, atraccions pels petits, espectacles de teatre i música, actuacions al carrer, havaneres, concerts a les barraques, la missa solemne en honor del patró Sant Narcís (el 29 d’octubre), focs artificials, fires d’artesania i alimentació de la diada de Tots Sants…, són tantes i tan variades les activitats que cal tenir el programa de fires ben a mà!

Les festes quedaran oficialment inaugurades divendres 27 d’octubre quan, a les 20 hores des del balcó de l’Ajuntament, la mestra Rosa Maria Falgàs faci la lectura del pregó.

Novetats 2017

Entre les novetats que aquest any s’incorporen a les activitats tradicionals hi ha la iniciativa ‘Les Fires dels Quatre Rius’, competició festiva entre barris. La proposta, que impulsen el consistori i diverses entitats, farà competir –de manera festiva- els veïns dels diferents barris. Se’ls agruparà en quatre grups, en funció dels rius (Ter, Onyar, Güell i Galligants). Entre d’altres proves, hi haurà una gimcana i una estirada de corda.

Amb aquesta voluntat de fer barri, l’Ajuntament de Girona també estendrà part de la programació més enllà del centre de la ciutat i la Devesa, instal·lant atraccions sostenibles a la plaça Ramon Berenguer o fent un taller d’herbes remeieres a Sant Daniel.

Aprofitant que aquest any la colla gegantera la Fal·lera Gironina fa 20 anys i que el cartell de les Fires ha fet protagonistes els capgrossos de la ciutat, enguany estrenaran El Ball dels Capgrossos de Girona, en substitució de la Polca de Sant Celoni, que ballaven fins ara. La nova peça ha estat composta especialment per a ells en el vintè aniversari de l’emblemàtica colla de gegants i en el centenari del naixement de la persona que els va dissenyar, Joaquim Pla i Dalmau.

Gegants, cercaviles, balls i correfoc

La programació de Fires dóna especial importància a les activitats tradicionals i populars que les fan singulars. Entre d’altres, la cercavila de gegants, el sopar popular i el correfoc, la passejada pel Barri Vell amb capgrossos, la diada castellera, el concurs de colles sardanistes o la pujada d’un pilar de 4 dels Marrecs de Salt a les escales de la Catedral. Unes propostes a les quals, aquest any, s’hi incorporen dues novetats, que tindran lloc el 4 de novembre: el ball de gitanes de Montmeló i el correfoc amb els Trons de l’Onyar (la colla petita dels Diables de l’Onyar).

La programació, a més, aposta de nou per les lluminàries de Fires als Jardins de la Infància i també reforça les activitats dirigides als joves.

Música

Manel, Zoo, Babylon Circus i Oscar Mulero seran els caps de cartell de la programació musical d’aquest any. L’escenari de la Copa serà un any més el nucli principal al costat d’altres espais com l’Envelat, la Copeta i la plaça de Sant Feliu, amb les actuacions d’orquestres típiques de festes majors. Els concerts de l’Auditori de Girona i les activitats de caire més popular i tradicional completaran la programació d’enguany.

Altres activitats destacades

Amb motiu de les festes, diumenge 29 d’octubre es celebrarà una jornada de portes obertes als museus municipals amb entrada gratuïta als museus d’Arqueologia, Art, Història, Història dels Jueus i a l’Antic Hospital de Santa Caterina.

Dimecres 1 de novembre, l’Ajuntament de Girona celebrarà la 7a Jornada de Portes Obertes, obrint diferents dependències que es podran visitar d’11 a 18 hores.

 

Més informació:


Programa Fires de Sant Narcís 2017. Del 27 d’octubre al 5 de novembre

Descarrega l’aplicació amb tota la informació Fires Sant Narcís 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà