Festa de la Ratafia
Sta. Coloma Farners
7 – 10 de novembre

Tot a punt per la Festa de la Ratafia 2019

Enguany, la festa celebra la seva 38a edició

 

Més de 50 propostes i presència dels millors experts

La 38a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners es celebrarà del 7 al 10 de novembre, tot i que alguns actes es comencen a fer el dies previs. Les activitats es celebraran a diferents espais repartits per la ciutat, amb més d’una cinquantena de propostes per a tots els públics. Hi haurà xerrades tècniques, sortides al bosc, concerts, tallers, cursos, exposicions fotogràfiques i activitats gastronòmiques.

En el transcurs del cap de setmana es faran presentacions de les novetats ratafiaries d’enguany, i els millors experts d’aquest món oferiran diverses xerrades que serviran per aprofundir en el coneixement de la ratafia en aspectes com l’olfacte, el tast, aiguardents, ciència, etc.

La festa també organitza un concurs de ratafies casolanes, el més antic de Catalunya. L’any passat se’n van presentar 254, una xifra rècord i amb licors provinents de països tan diversos com Canadà, Nova Zelanda o Polònia.

També l’activitat cultural serà una constant en la programació de la Festa, que comptarà amb concerts de Pau Riba i l’Orchestra Fireluche, Obeses i Xiula, entre d’altres.

Amb una previsió d’uns 35.000 visitants durant tot el cap de setmana, la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners és una de les fires temàtiques més importants de Catalunya. Els paradistes sempre en surten satisfets, gràcies al volum de vendes i a l’alta afluència d’un públic molt interessat en les diferents ratafies que s’ofereixen.

Aquest interès pel món de la ratafia i les seves herbes també es fa palès en la implicació de joves i entitats locals en l’organització de la Festa, i en l’èxit de públic de la gran majoria d’activitats, des de les més populars fins a les més tècniques.

El canal d’Internet Ratafia TV retransmetrà activitats de la Festa i oferirà entrevistes i reportatges durant tot el cap de setmana.

Carme Ruscalleda, Confraressa d’Honor 2019

Carme Ruscalleda serà nomenada Confraressa d’Honor 2019. (Foto: Xavi Amat)

La cuinera Carme Ruscalleda serà nomenada Confraressa d’Honor de la 38a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners. Aquesta distinció li serà atorgada en el transcurs de la Nit de gala de la ratafia, quan també es donarà a conèixer la guanyadora del concurs d’aquest licor després de les deliberacions del jurat d’experts, del qual Ruscalleda també en formarà part.

El de Confraressa d’Honor és la màxima distinció que atorga la Confraria de la Ratafia de Santa Coloma, i que els darrers anys també l’han rebuda la pastissera local Magda Tolosa, Faustí Bosch de Ratafia Bosch  el president de la Generalitat Carles Puigdemont, el sommelier Josep Roca, el productor de ratafia Russet, Xavier Codina i el personatge radiofònic senyor Marcel·lí Virgili. En aquesta ocasió la Confraria de la Ratafia distingirà a la primera xef a tenir tres estrelles Michelin de Sant Pol de Mar per la seva llarga i estreta relació amb productes elaborats amb ratafia, un ingredient que ha estat present a les seves cartes durant els 30 anys al capdavant del restaurant Sant Pau i que encara promociona al restaurant que dirigeix a Tòquio, al Japó.

 


Més informació: