La recol·lecció de la mel és una pràctica tradicional a les Terres de l’Ebre, on es troben importants camps de romaní i taronger, com els dels municipis del Perelló, al Baix Ebre, i Arnes, a la Terra Alta, dues poblacions on s’organitzen fires de la mel molt populars.

A Arnes, on l’apicultura és una tradició centenària, organitzen des del 2004 la Festa de la Mel, l’activitat comercial i festiva més important de l’any a la vila. En aquest poble de poc més de cinc-cents habitants, aquell dia s’hi acullen milers de visitants que vénen d’arreu de Catalunya i l’Aragó a tastar i a comprar les millors mels i productes artesanals de qualitat que s’hi ofereixen. a més de participar en degustacions i tallers i altres activitats.

La festa és un bon moment per visitar el Centre d’Interpretació de la Mel, un espai de divulgació i exposició sobre la mel, la cultura i la tradició que envolta aquest món. El centre està adreçat a un públic familiar i consta de diferents espais didàctics i lúdics que, utilitzant les últimes tecnologies, mostren tot allò relacionat amb el món de la mel i les abelles de manera dinàmica i divertida.

 

https://www.facebook.com/Festa-De-La-Mel-Darnes-673876445956490/

 

About The Author

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà