elaboració de ratafia al
Parc de les Olors de Claverol

Trobada de ratafiaires al

Parc de les Olors de Claverol

 

 

w Àngel Portet
Àngel Portet amb les nous verdes i les espècies per elaborar la ratafia

El passat dissabte 25 de juny es fa celebrar una nova trobada al Parc de les Olors a Claverol (Pallars Jussà) d’unes 80 persones interessades en aprendre a fer la pròpia ratafia. Algunes , amb experiència d’edicions anteriors, venien amb les seves fórmules per millorar-ne la seva expertesa.

L’acte va ser presentat pel mestre ratafiaire (si se’m permet l’expressió per definir l’ofici del qui elabora ratafia) Àngel Portet que sempre dóna instruccions i consells a cadascú de com pot elaborar la seva ratafia, d’acord amb els seus gustos, però de forma equilibrada en la maceració de les herbes. Els responsables del parc, la Eli Plancheria i en Oriol Sullà, varen mostrar-se experts en el coneixement del cultiu de tota mena de varietat de plantes aromàtiques i remeieres, classificades en els grups de les de muntanya, les cítriques i les exòtiques, una autèntica experiència formativa.

w Recol·lecció d'herbes

Es va fer una bona collita d’aquestes plantes i en un taller pràctic cadascú va procedir a fer la maceració en una pròpia garrafa d’aiguardent proveït per en Portet. L’acte va acabar en un gustosíssim sopar al crepuscle quasi equinoccial d’aquestes dates servit per la senyora Montse del restaurant Cal Portalé  que acabà amb la sorpresa de poder tastar un gustosíssim i original gelat de sajolida.

Vegeu: Parc de les olors

Vegeu: Licors Portet

w Presentació de la trobada w Sopar