Instal·lació “El Nadal i en Capmany”

Al pati del Museu Etnològic de Cultures del Món

 

El proper dia 14 de desembre, a les 18 hores es presenta una instal·lació al pati del Museu Etnològic de Cultures del Món (c/ Montcada núm. 12, Barcelona) per rememorar la figura d’Aureli Capmany i Farrés, avançant-se a la celebració l’any 2018 del 150è aniversari del seu naixement.

L’acte comptarà amb la presència de la comissària i autora dels textos de la instal.lació Montserrat Garrich. Precisament Garrich també és autora d’article que el Calendari de l’Ermità del 2018 dedica a l’eminent folklorista barceloní i que porta per títol “Qui s’amaga darrere en Patufet?”, un escrit que ens aproxima a la figura de Capmany i que ens el defineix d’aquesta manera tant polifacètica:

“fou cistellaire, músic, actor, cantor, pedagog i arxiver; també rondallaire, amant de la dansa, aficionat al teatre, a l’òpera i a la música; autodidacta, activista de la cultura, fundador d’associacions, soci de nombroses entitats; pensador, impulsor, creador i responsable de projectes culturals; seriós, irònic, casat, afillat i amb vida de solter, gran conversador i noctàmbul.”

L’acte també comptarà amb la presència de l’escriptor i reconegut folklorista Amadeu Carbó.

 

 

Aureli Capmany Farrés (Barcelona, 1868-1954)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà