CALENDARI DE L’ERMITÀ

portada

Calendari infantil CAT_OK T copia

fitxa-calendari

El Calendari de l’Ermità és un almanac tradicional que surt a la venda cada any pels voltants del mes d’octubre amb una sèrie d’informacions relatives a l’astronomia, l’agricultura i la cultura popular, tradicional, festiva i religiosa.

Concretament, els principals continguts del calendari són les informacions astronòmiques, el santoral català i una exhaustiva guia de fires, mercats i festes majors que es celebren arreu de Catalunya durant tot l’any.

Aquests continguts van acompanyats per diferents articles, de caràcter divulgatiu, sobre temes de ciència i astronomia i de cultura popular i tradicional, sense oblidar les recomanacions per a les sembres i plantacions del camp, de l’hort i de les herbes remeieres.

El calendari s’edita en català i també en castellà.

Novetats 2017

Com a novetat, l’any 2017 el Calendari de l’Ermità incorpora el Calendari dels nens i les nenes, un desplegable pensat pels més petits on cada mes trobaran les dates més destacades del cicle festiu de l’any així com tota una sèrie de recomanacions i suggeriments per gaudir de la natura i de les tradicions de la nostra cultura popular.

Amb divertides il·lustracions de Xavi Malet, el Calendari dels nens i les nenes indica curiositats i observacions al voltant de la natura lligades a les estacions, com per exemple com les orenetes anuncien la primavera o la pluja d’estrelles en ple estiu. També destaca algunes de les festes més populars del nostre cicle festiu, com els Tres Tombs, Sant Jordi o els Sants Innocents, sense oblidar-se de tradicions tan populars com l’ou com balla, les cantades d’havaneres o la castanyada.

Continguts 2017

Els principals continguts del Calendari de l’Ermità per a l’any 2017 són els següents:

  • Informacions astronòmiques (calendari diari de la sortida i posta del sol i la lluna, calendari lunar per mesos, eclipsis i visibilitat dels planetes)
  • Recomanacions sobre sembres i plantacions per l’hort, el camp i el jardí, incloent el cultiu de les herbes remeieres.
  • Santoral català, revisat i actualitzat.
  • La guia més completa que existeix de fires, mercats i festes majors, revisada i actualitzada, on s’anuncien més de 1.700 festes majors, 300 mercats i 200 fires tradicionals i rurals que es celebren a Catalunya i Andorra.

[/column]

Articles

    • Guisats i remeis de l’Ermità, article signat per Fra Valentí Serra de Manresa on explica les propietats de diferents plantes i verdures que ens ajudaran a seguir una dieta més saludable.
  • Pep Ventura, mestre de la cobla, per conèixer una mica més aquest genial músic i compositor de sardanes, tot coincidint amb el 200 aniversari del seu naixement a Figueres, ciutat que durant 2017 ostentarà el títol de Capital de la Sardana.

 Seccions fixes

  • Crònica Anual, amb una relació dels fets i notícies nacionals i internacionals més destacables succeïdes des de setembre de 2015 fins l’agost de 2016, relatades mes a mes.
  • Centenaris, una selecció dels aniversaris més destacats que es celebraran durant 2017 relatius a personalitats, esdeveniments històrics, culturals o científics.