La ratafia a la cuina 

La ratafia és una beguda aperitiva, de sabor dolç i aromàtic, que té diferents propietats digestives que la fan molt apropiada per finalitzar un bon àpat, especialment els festius. És habitual servir-la després de les postres o com acompanyament, i a l’estiu també s’acostuma a prendre amb gel com aperitiu.

Les seves propietats aromàtiques la converteixen en un complement excel·lent a la cuina, sobretot per a la carn i les aus, així com  també per a moltes receptes de postres i pastisseria.

Tot seguit us proposem una recepta de pollastre a la cassola on podeu fer servir la Ratafia de l’Ermità.

 

Pollastre amb verduretes i ratafia

Per a quatre persones:

  • Un pollastre d’un quilo i mig tallat a octaus
  • 1 ceba grossa
  • 2 alls
  • 1 pebrot vermell
  • 6-8 prunes seques
  • 2 pastanagues
  • 1 poma
  • 1 copeta de ratafia (75 cl. aprox.)
  • Llorer
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva
  1. Per començar, salpebrem el pollastre, prèviament tallat a octaus, i el daurem en una cassola amb una mica d’oli.
  2. Mentre es va daurant afegim dos alls sense pelar i dues fulles de llorer.
  3. Quan el pollastre ja estigui daurat, començarem a afegir les verdures a la cassola. Primer posarem les pastanagues tallades a rodanxes gruixudes. Passats uns minuts afegirem el pebrot vermell a tires i la ceba tallada a octaus (en general les verdures no es tallen gaire petites per tal que no quedin molt reduïdes). Ho reguem tot amb una copeta de ratafia i deixem que redueixi l’alcohol durant un parell de minuts. Després tapem la cassola i deixem coure durant uns 10 minuts a foc  lent i remenant de tant en tant.
  4. Passat aquest temps, afegirem les prunes i la poma tallada a octaus. Ho remenem una mica perquè tot quedi impregnat amb la salseta de la ratafia. Tornem a tapar la cassola i deixem coure uns 20 minuts.
  5. Quan veiem que ja està tot ben cuit, servirem el pollastre acompanyat de les verduretes, les prunes i la poma i també amb mica del suc del rostit, que intensificarà més la presència de la ratafia.
  6. Per arrodonir el plat, podem servir el pollastre i les verduretes amb un acompanyament de puré de patata aromatitzat amb nou moscada.

Esperem que us agradi!!


La Ratafia de l’Ermità és un licor de nous verdes, plantes aromàtiques i fruites i està elaborada amb mètodes tradicionals a partir d’una fórmula del segle XVIII recuperada per Fra Valentí Serra de Manresa, caputxí.
Des de la seva creació el setembre de 2016, ha obtingut diferents guardons com la Medalla de Plata 2017 del Catavinum World Wine & Spirits competition, la Medalla d’Or del Certamen Topwine 2017 i una valuosa puntuació de 90 punts de la Guia Peñin 2017.
Podeu consultar els punts de venda de la Ratafia de l’Ermità aquí

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà