Guisats de l’Ermità
La pastanaga, versàtil i molt saludable
La pastanaga és una hortalissa molt saludable, atesa la seva riquesa en fòsfor i altres minerals i vitamines. Entre les seves propietats, destaca per ser antioxidant, antiàcida, rica en fibra, reguladora dels trastorns digestius, protectora de la pell i, sobretot, contribueix a millorar la capacitat visual.
La pastanaga es pot consumir durant tot l’any: a l’estiu crua en amanides o sucs, i a l’hivern, cuinada al forn o en forma de crema. D’altra banda, és una hortalissa molt present en sofregits i guisats, i en reposteria és la base del famós carrotcake.
Com que encara estem a l’hivern, nosaltres us proposem preparar un plat calent: una crema de pastanaga aromatitzada amb curry. El curry és una espècie amb un sabor molt intens però que si ajustem bé la quantitat, obtindrem un crema realment deliciosa i un xic especial.
Ingredients i recepta:
- Una ceba mitjana
- 500 gr de pastanagues
- 400 gr de patates
- 1 litre aprox. de brou o, en el seu cas, d’aigua
- Sal, pebre i oli d’oliva
- 1/2 culleradeta de curry
Una crema de verdures sencilla, saludable i diferent que esperem que us agradi!!
L.E.
👉 Si voleu saber més sobre les propietats i el conreu de la pastanaga us recomanem l’article de fra Valentí Serra de Manresa que trobareu aquí
Deixa un comentari