Conferència de Jordi Cubillos i Norbert Tomàs
Sitges, 1 de desembre

Ja no parlem de la mort. Parlem-ne!

Conferència a Sitges, 1 de desembre

Una de les històries que explica el llibre és la de la Creu d’en Canudes, que es troba al cementiri de Sant Sebastià de Sitges.

 

La mort no és popular. La nostra societat consumista i hedonista, la pèrdua de valors, el laïcisme mal entès, la manca de creences… tot això ha propiciat l’oblit de costums i rituals relacionats amb la mort. I ens ha portat a bandejar-la, a silenciar-la. La intenció de la xerrada “Ja no parlem de la mort. Parlem-ne” i del llibre “Fins aquí hem arribat” és demostrar que parlar-ne és (o hauria de ser) del tot normal, i instructiu culturalment. I, fins i tot, pot ser divertit. Parlem-ne!

La conferencia tindrà lloc el proper dissabte 1 de desembre a Sitges, i anirà a càrrec de Jordi Cubillos, coautor juntament amb Amadeu Carbó, del llibre Fins aquí hem arribat. Què fem i com celebrem el darrer adéu, sisè títol de la Col·lecció l’Ermità. També participarà el director d’Edicions Morera, Norbert Tomàs, que parlarà de la seva arriscada aposta en editar aquest llibre i com li ha donat forma perquè sigui amable i tingui un caràcter popular.

“Fins aquí hem arribat”, que ha estat novetat aquesta tardor, ens fa veure l’empremta profunda que la mort i tot allò que l’envolta ha deixat en la nostra societat en molts aspectes: costums, expressions populars, patrimoni artístic i cultural,… També ens parla de rituals i celebracions, de dites i d’acudits, de danses i de representacions, de cementiris, de funerals, d’esqueles i d’epitafis. Un contingut tractat en un to amable i divulgatiu, que ens farà descobrir moltes curiositats i històries singulars.

  • Dissabte 1 de desembre de 2018, a les 7 de la tarda,
  • Sala d’actes del Grup d’Estudis Sitgetans Espai Cultural Pere Stämpfli (c/ d’en Bosc, 9. Sitges)