Conferència de
Fra Valentí Serra
Girona, 11 de juny

Fra Valentí  Serra inaugurarà les Jornades sobre Teràpies Complementàries organitzades pel Coigi

 

L’arxiver dels caputxins i estudiós de la cultura popular, Fra Valentí Serra de Manresa, ha estat convidat per a inaugurar les III Jornades de Teràpies Complementàries i Infermeria Integrativa, que es celebraran a la ciutat Girona el proper dimarts 11 de juny de 2019. Concretament oferirà la conferència «La fitoteràpia en l’àmbit de la salut i el seu lligam històric», que parlarà de la tradició catalana en fitoteràpia.

Les jornades estan organitzades per la Comissió de Teràpies Complementàries del Coigi-Col·legi Oficial d’Infermeres/rs de Girona, i estan adreçades a personal d’infermeria i altres professionals que estiguin interessats en les teràpies complementàries. Les conferències donaran a conèixer les experiències d’infermeres i llevadores que fan servir les teràpies complementàries en el seu dia a dia professional, com per exemple l’acupuntura, la fitoteràpia, el part natural o el dejuni terapèutic.

Les teràpies complementàries constitueixen un conjunt de recursos que incideixen en el restabliment de la salut i que no solen formar part del sistema nacional de salut del nostre país. Moltes compten amb el suport de l’OMS, organització que les valora com a recurs important, i per a les quals estableix criteris de qualitat i seguiment.

> Programa complet de les Jornades

 


Fra Valentí Serra és autor de diversos llibres on tracta de les plantes remeieres, les seves propietats i aplicacions. Acaba de publicar “El llibre de la mel”  i també és autor de “Tornar als remeis de sempre”.