Conferència de Jordi Cubillos
Sant Pere de Ribes, 30 de març

Ja no parlem de la mort. Parlem-ne

Xerrada-conferència de Jordi Cubillos

30 de març de 2019

 

Costums, creences, rituals, llegendes, parèmies, oficis…

La mort forma part inexorable de la nostra cultura des de l’inici dels temps, però és un tema del qual no se’n parla gaire, tot i que hi ha molt a dir.

 

En Jordi Cubillos, gran coneixedor de la cultura d’arrel tradicional, farà una xerrada-conferència, dins del cicle Primavera Literària, amb el títol “Ja no parlem de la mort. Parlem-ne” al centre Els Xulius de Sant Pere de Ribes.

En la seva dissertació ens farà veure l’empremta profunda que la mort i tot allò que l’envolta ha deixat en la nostra societat en tots els aspectes: costums, expressions populars, patrimoni artístic i cultural, etc. També explicarà els canvis provocats per la globalització i laïcització de la societat actual, que ha fet aparèixer noves pràctiques culturals com el necroturisme o han implantat, amb molta força, la celebració del Halloween.

Totes aquestes reflexions estan recollides al llibre de la Col·lecció l’Ermità que va fer en co-autoría amb el folklorista Amadeu Carbó i que es va presentar als volts de la darrera festa de Tots Sants, amb la col·laboració d’Àltima: Fins aquí hem arribat. Què fem i com celebrem el darrer adéu.

Dia: Dissabte, 30 de març 2019

Hora: 19 h.

Lloc: Sala gran del centre Els Xulius. c/ Major, 13. SANT PERE DE RIBES

Vegeu Els Xulius