Bunyols i ratafia

La ratafia és perfecta per acompanyar els bunyols, com per exemple la nostra Ratafia de l’Ermità. Si els feu a casa, proveu d’afegir una mica a la masa per aromatitzar-los, queden molt bons!!

Per cert, coneixeu l’orígen dels bunyols? Semblan ser que ja els consumien els romans i que també estaven presents a la cuina de l”Al•Andalus.

A la cuina cristiana, els bunyols estan lligats a moltes festes: Tots Sants, les Falles, … però el seu consum es faria molt popular en temps de Quaresma i Setmana Santa per tal d’endolcir una mica l’austeritat de la dieta d’aquells dies.

Avui en dia la tradició dels bunyols continua a les Balears, València i altres llocs de la mediterrània. A Catalunya els més populars són els bunyols de vent i els de l’Empordà, els dos boníssims.

 


La Ratafia de l’Ermità és un licor de nous verdes, plantes aromàtiques i fruites i està elaborada amb mètodes tradicionals a partir d’una fórmula del segle XVIII recuperada per Fra Valentí Serra de Manresa, caputxí.
Des de la seva creació el setembre de 2016, ha obtingut diferents guardons al Catavinum World Wine & Spirits competition, al Certamen Topwine i una valuosa puntuació de 90 punts de la Guia Peñin.
⭕ Podeu consultar els punts de venda de la Ratafia de l’Ermità aquí