Benvinguts a pagès
1 i 2 juny

La gran festa del món rural

 

El cap de setmana de l’1 i 2 de juny es celebrarà la quarta edició de Benvinguts a pagès, unes jornades participatives pensades com a punt de trobada i coneixença entre el món rural i el món urbá. Productors de mel, formatges, vi, embotits, oli, verdures, hortalisses, arròs, … més de 200 explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres de tot Catalunya que obriran les seves portes als visitants per donar a conèixer la feina que realitzen, oferint l’oportunitat de participar en tasques quotidianes com recollir ous o donar de menjar al bestiar. Els visitants també podran parlar amb els pagesos i ramaders així com comprar els seus productes.

La idea d’aquesta magnífica iniciativa és senzilla: coneixer de primera mà d’on provenen molts dels aliments que posem a taula cada dia. Però sobretot promocionar entre la gent de la ciutat els valors propis del món rural i la pagesia, moltes vegades desconeguts o menyspreats. Sumant les tres edicions precedents, Benvinguts a Pagès ha rebut uns 55.000 visitants, majoritàriament procedents de l’àrea metropolitana de Barcelona. El públic familiar és el perfil dominant.

Allotjaments i menús especials
A banda de les visites a granjes i centres de producció, Benvinguts a Pagès compta amb la col·laboració de més de 200 hotels gastronòmics, allotjaments de turisme familiar i allotjaments rurals d’arreu del país que obren les seves portes als visitants per passar la nit. En paral·lel, uns 200 restaurants oferiran el menú especial Benvinguts a Pagès, una oferta gastronòmica dissenyada per a tot el cap de setmana amb productes de qualitat, de proximitat i de temporada provinents de productors locals.

Com a complement, Benvinguts a pagès ofereix al voltant de 150 activitats extres com ara exposicions o fires monogràfiques, tallers de cuina, passejades, observació d’animals, festivals de gastronomia i música, ponències, debats, conta contes, concursos, etc. Tots els nens i nenes sòcies del Club Súper3 es beneficien de condicions especials durant tot el cap de setmana amb accés gratuït a determinades activitats complementàries.

Benvinguts a pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

 


Consulta tota la programació d’activitats a

www.benvingutsapages.cat