• Dimecres 20 de març a les 22h 58m (hora oficial peninsular), comença la primavera, que durarà 92 dies i 18 hores, exactament fins el dia 21 de juny, en què comencarà l’estiu.

La primavera ve acompanyada de molts canvis que, en general, són molt apreciats per tothom: tenim més hores de llum, el temps és més càlid alhora que força variable, i amb ella comença el renaixement de la natura i el camp. Durant la primavera arriba el temps del desgel i de les precipitacions moderades però també de fortes tempestes i vents.

A les nostres latituds, durant la primavera el sol surt cada matí gairebé dos minuts abans que el dia anterior, i a la tarda, es pon un minut més tard. És a dir, que cada dia guanyem tres minuts de llum diürna

La primavera, la sang altera

No hi ha primavera sense flor, ni estiu sense calor

Oreneta arribada, primavera començada

Sant Joan ha arribat, la primavera ha passat

 

Amb la primavera arriben les orenetes i els atmetllers floreixen. Precissament per la floració de les plantes, és un temps complicat per aquelles persones que pateixen d’al·lèrgia.

Pel camp és un temps idoni per a la sembra i la collita. Els productes gastronòmics més destacats d’aquesta època són les cireres, les maduixes, els espàrrecs, les faves, els pèsols i els cargols.

La primavera és època de celebracions i festes. És el temps de la Setmana Santa, la Pasqua i el Corpus; de la festivitat dels nostres patrons Sant Jordi (23/4) i la Mare de Déu de Montserrat (27/4), o Sant Anastasi (11/5), patró de Lleida; així com d’altres tan tradicionals com Sant Marc, Sant Elm, Sant Josep Obrer o Sant Ponç.

Canvi d’hora el diumenge 31 de març

La privamera també ens porta el moment del canvi d’hora. Concretament, el proper diumenge 31 de març passarem de l’horari d’hivern al d’estiu. A les dues de la matinada, hora peninsular, haurem d’avançar el rellotge una hora, fins a les tres, de manera que aquest dia tindrà, oficialment, una hora menys.

 

About The Author

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà