Amadeu Carbó va ser entrevistat en directe el dimarts 20 de desembre a “Els matins” de TV3, un dels programes insignies de la cadena, en una entrevista conduïda per la periodista Lidia Heredia.  El programa el va convidar per parlar de “Celebrem el Nadal”, un llibre que com va dir Lidia Heredia,  ens  permet “descobrir moltes coses del Nadal que encara no sabem i que darrera de cada tradició hi ha gairebé una sorpresa”.

Una entrevista àgil i interessant gràcies al to dinàmic i divulgatiu de les explicacions d’Amadeu Carbó, on va parlar de l’origen de tradicions com el tió, el pessebre o Sant Esteve com un fet diferencial. que va explicar cultura i les tradicions són canviants i permeables, i de com aquestes evolucionen, es fusionen i s’adapten. El cas més clar és el de Pare Noel, un personatge que neix de la barreja del Sant Nicolau nòrdic, el Santa Claus angloxasó i el Bon Home francès, i que avui en dia és present arreu del món.

Heredia va aprofitar per demanar l’opinió a Carbó sobre la polèmica instal.lació pessebrística que aquest Nadal a instal.lat a la Plaça Sant Jaume l’Ajuntament de Barcelona. Carbó va destacar el nivell intel.lectual del muntatge afirmant que, tot i la polèmica, la instal.lació és del tot un pessebre ja que conté l’element definititori: la representació del naixement de l’infant Jesús. Tot i així, es va declarar partidari que la ciutat tingui un pessebre tradicional.

Vegeu lentrevista a “Els matins” de TV3 sencera a partir del minut 28’15”.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà