L’aigua d’arròs i el te

 

L’aigua d’arròs gaudeix d’una gran tradició remeiera, ja que molt rarament causa reaccions al·lèrgiques i és especialment apta per als que sofreixen trastorns digestius puix que enforteix la flora intestinal. Els entesos en dietètica han posat en relleu que l’aigua d’arròs ajuda enormement a absorbir les vitamines i, alhora, ajuda a prevenir les malalties cardiovasculars i estabilitza el sistema nerviós.

Pel que fa al te (llat. Thea sinensis), cal assenyalar que, a poc a poc, s’ha anat introduint a l’Occident com alternativa del cafè. La infusió de te és una beguda que gaudeix de nombroses propietats terapèutiques, segons la varietat que infusionem. Per exemple, el te verd és antioxidant i ajuda a evitar l’envelliment prematur dels teixits de l’organisme. El te negre és un poderós diürètic i és molt útil per millorar la respiració, mentre que el te blanc ajuda a reduir els nivells de colesterol. El més digestiu és la variant del te roig, o vermell, amb una gran capacitat de reduir els greixos i, finalment, hi ha el te anomenat “blau”, que pot ajudar a prevenir el risc d’un infart.

Fra Ramon,el cèlebre Ermità del Pirineu, sol prendre Te de roca, que és la Jasonia glutinosa, una planta molt apte per a temperar el mal de ventre i afavorir una bona digestió.

Fra Valentí Serra de Manresa,

arxiver dels caputxins

 

Jasonia Glutinosa (te de roca)

About The Author

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà