Edicions Morera celebra que les 

 abelles de Notre-Dame estiguin vives! 

Degut al fatal incendi de dilluns 15 d’abril a la catedral de Notre-Dame de París, hem conegut l’existència a les teulades del temple, a la zona situada sobre la sagristia, d’una colònia d’abelles que va ser instal·lada l’any 2013 com a part d’un projecte de recuperació de l’apicultura urbana a la capital francesa. I és que París és una de les grans ciutats de referència d’aquesta pràctica ecològica juntament amb d’altres com Nova York, Chicago o Londres, que va ser la pionera ara fa una dècada.

Concretament, els ruscs de Notre-Dame van ser instal·lats de forma altruista per Nicolas Géant, apicultor i director de l’empresa de material apícola Beeopic, que té altres ruscs repartits per diferents teulades de París i que formen part del mateix projecte. La preocupació per saber què havia passat amb la colònia era màxima davant la magnitud de l’incendi i que s’ha produït en una època de l’any en què cadascun dels tres ruscs pot arribar a tenir uns 50.000 individus aproximadament.

Però aquest mateix matí de dijous 18 d’abril, l’empresa ha publicat un missatge a la seva pàgina de Facebook en què comunica que les abelles han sobreviscut:

“Les nostres abelles a la catedral de Notre -Dame segueixen vives !!

Confirmació dels responsables del lloc !! 🐝

Les abelles de Notre-Dame segueixen vives !!”

 

Edicions Morera i l’empresa Torrons i Mel Alemany, patrocinador d’‘El llibre de la mel, de Fra Valentí Serra de Manresa,  publicació dedicada monogràficament al món de les abelles i les plantes de la mel i que a partir del proper mes de maig estarà a la venda a llibreries, són especialment sensibles pel que fa a la defensa i protecció d’aquests petits insectes que en l’actualitat estan disminuint de manera accelerada, amenaçats per múltiples factors. Precisament, un dels objectius d’aquest llibre es difondre i posar en valor el paper de les abelles i la importància de la seva existència. D’aquí la declaració que fa d’Abelles per viure!

Lamentem profundament la fatalitat d’aquest incendi que tant ha afectat una de les joies del gòtic i emblema dels francesos, però celebrem la magnífica notícia de la supervivència de la colònia d’abelles de Notre-Dame i compartim el missatge, en aquesta cas, de Beeopic i molts parisins a favor de la seva defensa:

“Les abelles són indispensables en la natura, la seva presència és un signe de bona salut del nostre medi ambient i la seva preservació també està salvant el planeta”.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà