EL LLIBRE DE LA MEL

Apicultura popular i plantes mel·líferes

Fra Valentí Serra de Manresa

 

Compra’l

 

Per què cal preservar les abelles? / Com es poden domesticar?  / Sabies que formen part de la ramaderia menor?

Quines són les varietats de la mel? / Quins beneficis té? / Com identificar la mel adulterada? / D’on prové l’expressió “lluna de mel”?

 

Les abelles són uns insectes que no només són productors d’un dels nostres aliments més preuats i saludables, la mel, sinó que són garantia de vida: “Abelles per viure!”.

Al LLIBRE DE LA MEL, setè títol de la  Col·lecció l’Ermità l’arxiver dels caputxins i reconegut estudiós de la cultura popular, Fra Valentí Serra de Manresa, ens apropa al món de les abelles i la mel alhora que recupera algunes de les pràctiques apícoles més tradicionals de la Catalunya rural i conventual. També ens parla de l’empremta cultural que l’apicultura ha deixat a la nostra societat a través de topònims, llinatges, símbols i expressions populars. A més, trobarem la descripció de les propietats de les principals plantes de la mel i els seus beneficis, i també alguns remeis pràctics i aplicacions gastronòmiques.

EL LLIBRE DE LA MEL s’estructura en sis apartats principals, complementats per un glossari sobre temes apícoles, un índex analític i una selecció bibliogràfica:

  • El món de les abelles a Catalunya
  • Tradicions apícoles rurals i apicultura caputxina
  • Les plantes mel·líferes i les varietats de la mel
  • Utilitats de la mel i de la cera en la medicina popular
  • Mel i gastronomia
  • Calendari de l’apicultor

Seguint la línia pròpia de la Col·lecció l’Ermità, EL LLIBRE DE LA MEL presenta una acurada selecció d’il·lustracions així com nombroses dites i refranys.

Setè títol de la Col.lecció l’Ermità

EL LLIBRE DE LA MEL forma part de la Col·lecció l’Ermità, impulsada el 2015 per Edicions Morera amb l’objectiu d’acostar al lector temes relatius a la cultura popular i tradicional, astronòmica o agrària a través de quaderns i petits llibres monogràfics, pràctics i de fàcil lectura. Els títols publicats fins ara són “Cuinar en temps de crisi” (2015, 2 edicions), “Celebrem el Nadal” (2016), “Tornar als remeis de sempre”(2017, 3 edicions), “Quina morra!” (2018) i “Fins aquí hem arribat” (2018). Una col·lecció de factura senzilla, sobre temes populars i a un preu molt econòmic.

 


EL LLIBRE DE LA MEL és a la venda a llibreries de tot Catalunya