Guisats del frare

Cuinar la pastanaga i el carbassó

El fet de cuinar i menjar les hortalisses i la fruita en el seu moment estacional té molts avantatges, a més del seu bon preu al mercat, la verdura de temporada té més bon color, olor, textura i, sobretot, gust. Les hortalisses estivals són molt riques en aigua i tenen propietats refrescants i antioxidants. Justament en temps d’estiu vénen molt de gust les amanides i les menges refrescants. Una de les hortalisses més pròpia del temps d’estiu és el carbassó, i que hom pot preparar i guisar de moltes maneres. Per exemple, si es talla el carbassó en làmines molt fines, aquestes s’han de cobrir amb capes molt primes de fulla de lletuga sense tronxo i d’espàrrecs tallats per la meitat, i aquestes capes s’han d’anar amanint amb alguna salsa o vinagreta, i el resultat final és excel·lent. De guisa semblant, amb la pastanaga laminada, o ratllada molt fina, macerada amb suc de taronja agre, un raget d’oli d’oliva i afegint encara una mica de mel i de canyella, en resulta una amanida inèdita, molt bona i refrescant, que en temps xafogós i en dies ardents la sol menjar fra Ramon , l’ermità del Pirineu.

 

Fra Valentí Serra de Manresa,

arxiver dels caputxins

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà