Observació astronòmica i divulgació científica al Montsec

 

 

La quarta edició del Festival d’Astronomia del Montsec se celebrarà entre el 12 i el 15 d’octubre al Centre d’Observació de l’Univers (COU), del Parc Astronòmic del Montsec (PAM), i aquest any també al municipi de Tremp (Lleida). Aquest interessant festival té com a objectiu principal divulgar la ciència en la societat, mitjançant l’organització d’activitats científiques, culturals i d’oci, pensades per a tota la família, que aconsegueixin despertar l’interès per l’astronomia i un millor coneixement de la zona del Montsec, com a destinació d’astroturisme.

El festival té programades 18 activitats pensades per a tota la família, tant diürnes com nocturnes, amb visites al COU-Centre d’Observació de l’Univers, concerts de música i activitats gastronòmiques. Concretament, el COU presentarà dues interessants visites: “Viatgers Galàctics” (diürna) i el “Cel de la Tardor” (nocturna), així com un taller d’experiments científics a càrrec del presentador del programa divulgatiu de ciència de TV3, Dinàmiks, Dani Jiménez. Conjuntament, oferiran activitats culturals i musicals com els concerts de Judit Neddermann, cantautora i recent premi Enderrock i el de Xavier Monge Quartet & Viktorija Pilatovic, músic i cantant de jazz, actuacions que formen part del Cicle de Música sota les Estrelles 2017. També es podrà assistir a diverses activitats gastronòmiques com els tallers de maridatge de cerveses artesanes del Montsec amb productes de proximitat.

El festival serà inaugurat dijous 12 d’octubre amb la conferència “El Son a l’Espai”,  que tindrà lloc a l’Epicentre-Centre de Visitants del Pallars Jussà a Tremp, un acte a càrrec del Dr. Ramon Estivill, reconegut especialista mundial en la medicina del somni, i la Dra. Elena Aragonés.

Destacar que per aquesta nova edició s’ha creat i comercialitzat un paquet turístic específic per a l’assistència al Festival, que amb estades d’una o dues nits, a més d’allotjament i manutenció, també inclou altres activitats a la zona del Montsec.

Una excel.lent oportunitat per gaudir de l’excepcional cel del Montsec, que el 2013 va ser reconegut internacionalment com un dels millors cels del món per a l’observació astronòmica i per al gaudi de la llum de les estrelles.

Més informació:

Parc Astronòmic del Montsec  

Programa del 4t Festival Astronòmic del Montsec 2017

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà