La 39a edició es podrà seguir online a Ratafia TV

Santa Coloma de Farners, la capital de la ratafia, ho té tot a punt per celebrar una nova edició de la seva emblemàtica Festa – Concurs de la Ratafia ( del 6 al 8 de novembre). Una festa que simbolitza el final del cicle anual de la ratafia, quan el licor ja ha reposat de la maceració estival i es poden obrir les ampolles per gaudir de la feina feta durant mesos.

Enguany però, aquesta Festa tan popular i participativa, tindrà un format diferent. I és que degut a les circumstàncies sanitàries, les activitats programades s’hauran de seguir online a través de Ratafia TV. La programació inclou xerrades, presentacions, concerts, el concurs de ratafies casolanes i una fira virtual que substituirà les parades que cada any ocupen el centre de la vila.
Destaquem algunes de les activitats que es podran seguir en directe per Ratafia TV
  • Presentació del llibre “Els secrets de la ratafia. Ingredients, elaboració i ratafies” de Pep Escudero. 👉Divendres 6 nov. 2020, 19:00h
  • Xerrada “El Palo i les Herbes de Mallorca” a càrrec de Josep Maria Natta, tècnic de l’empresa’ Herbes Túnel i escriptor del llibre Les herbes de Mallorca. Coneixerem, de mans d’un important elaborador, dues receptes germanes de la ratafia que ens sorprendran per la seva versatilitat. 👉 Dissabte 7 nov. 2020, 11:00h
  • Xerrada “Licors Portet i la tradició ratafiaire dels Pirineus” amb Àngel Portet, Confrare d’Honor de la Festa. Coneixerem una de les fàbriques de ratafia més antigues de Catalunya, i la seva relació amb La Pobla de Segur i l’ofici del raiers. 👉 Dissabte 7 nov. 2020, 12:30h.
  • Taula rodona “Les dones al món de la ratafia”. Amb presència de les elaboradores Gemma Roig (Ratafia Empordanesa) i Glòria Pedrós (Ratafia Ca Roman) i moderada per la periodista gastronòmica Mar Calpena. 👉 Dissabte 7 nov. 2020, 17:30h.
  • Entrevista a tres bandes amb la Maria Jaume, la Núria Graham i en Jaume Pla (Mazoni). Connectarem amb tres dels artistes que havien d’actuar durant la Festa per conèixer els seus projectes i valorar conjuntament la situació actual. Una trobada a distància per apropar la cultura i evocar el Ball de la Ratafia. 👉 Dissabte 7 nov. 2020, 21:30h.
  • Xerrada “Destil·lats i licors gastronòmics, o com dotar els cuiners d´altres eines” a càrrec de Carles Bonnin. El responsable de La Destilateca, microdestil.leria gastronòmica, ens explicarà com promou la destil·lació com a procés per trascendir els ingredients que xefs i aficionats acostumem a treballar en sòlid. 👉 Diumenge 8 nov. 2020, 12:00h.
  • Fira virtual. Els productors i productores de ratafia oferiran descomptes i condicions especials durant els dies que duri la Festa.
Gala de la Ratafia
Es celebrarà divendres 6 de novembre a les 21h i estarà dinamitzada per la Confraria de la Ratafia. Comptarà amb la intervenció de l’actor Fel Faixedas i del jurat del concurs. Durant la gala es nomenaran els nous confrares i s’atorgarà la distinció de Confraré d’Honor a Àngel Portet, ànima de Licors Portet que amb més de 125 anys de trajectòria, és una de les empreses elaboradores de ratafia i licors tradicionals més reconegudes del país, amb ratafies tan apreciades com la Ratafia dels Raiers o la Ratafia de l’Ermità. Finalment, el moment culminant de la gala serà quan es donin a conèixer les ratafies guanyadores del 39è Concurs de la Ratafia.


Trobareu tota la programació detallada al web de la Festa-Concurs de la Ratafia

Podeu seguir les activitats online a Ratafia TV


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà