21 de gener
Presentació del Calendari al
Centre de Lectura de Reus

Xerrada “Calendari de l’Ermità, 140 anys de crònica del temps”

Continuant amb les diferents presentacions del Calendari de l’Ermità que des del mes d’octubre s’estan fent arreu de Catalunya (Barcelona, Girona, Santa Coloma de Farners, Figueres, Lleida …), el proper dijous 21 de gener a la Sala Hortensi Güell del Centre de Lectura de Reus, el Sr. Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de Tarragona de la Generlitat de Catalunya, presentarà la conferència  “Calendari de l’Ermità, 140 anys de crònica del temps” que anirà a càrrec de Norbert Tomàs, director d’Edicions Morera i editor del Calendari de l’Ermità.

Norbert Tomàs farà una xerrada sota el títol de  en què farà un repàs a la trajectòria històrica d’aquesta tradicional publicació i explicarà els origens del Calendari i la seva evolució al llarg dels diferents moments històrics que ha viscut, tot comentant les principals novetats que acompanyen l’edició especial 2016.

També es farà esment al receptari Cuinar en temps de crisi, on Fra Valentí Serra de Manresa ens aproxima a la tradició culinària dels frares caputxins. El quadern és el primer número de la Col.lecció de l’Ermità.

  • Dijous 21 de gener a les 19.30h
  • Centre de Lectura de Reus (c/ Major, 15)
  • Entrada lliure

Durant l’acte, es podran adquirir les dues publicacions.

Calendari l’Ermità
El Calendari de l’Ermità és un calendari tradicional que es publica a Catalunya ininterrompudament des del 1875. Destaca per oferir l’agenda més completa de les festes majors que es celebren arreu de Catalunya i Andorra, així com un extens calendari de fires i mercats. Altres continguts són el santoral català, que enguany s’ha revisat i actualitzat, diferents recomanacions agrícoles i de jardineria, i articles divulgatius sobre astronòmia, herbes remeieres i cultura popular.
Com a novetat, el Calendari de 2016 compta amb nous col.laboradors, més continguts i per primera vegada surt editat en català. Una altra novetat es l’inici de la Col.lecció l’Ermità, que neix de la mà del Calendari amb la intenció d’editar petits llibres i quaderns monogràfics al voltant de temes relacionats amb la cultura popular i tradicional. El primer d’aquests quaderns és Cuinar en temps de crisi, un receptari escrit per fra Valentí Serra, que ens aproxima a la tradició culinària dels frares caputxins.
El Calendari de l’Ermità i el receptari Cuinar en temps de crisis es poden adquirir a quioscs i llibreries de Catalunya, Andorra i Balears.