Fra Valentí Serra de Manresa, nou col·laborador del Calendari de l’Ermitàautor del receptari “Cuinar en temps de crisi”.

 

Per l’any 2016 el Calendari de l’Ermità ha incorporat un nou col.laborador: Fra Valentí Serra de Manresa. Des de la seva condició d’historiador i arxiver, ha publicat nombrosos articles sobre la projecció cultural dels frares caputxins a Catalunya. A la vegada, investiga aspectes inèdits sobre l’aportació franciscana a la cultura popular com ara el pessebrisme i les tradicions religioses, la dieta i la cuina conventual, les herbes remeieres i la terapèutica popular, l’agricultura monàstica i la jardineria.

En els darrers anys, ha publicat diferents llibres que han tingut una gran acollida i un notable impacte mediàtic. És el cas de “Els caputxins i les herbes remeieres” (4 edicions), “Cuina caputxina”, “Pöcimas de capuchino” i “Hortalisses i flors remeieres” (2 edicions), tots ells publicats per l’Editorial Mediterrània.

Ara, el seu quadern “Cuinar en temps de crisi”, inicia la nova Col.lecció de l’Ermità, i posa a l’abast dels lectors i amants de la cuina tot un conjunt de receptes, fàcils i ecònomiques, recollides de la tradició culinària dels frares caputxins.

Cuinar tupí cetrill i morter pp

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà