“Pasqua és avui, la mona jo vull”

El dibuix és de Xavi Malet “Sabilana” pel Calendari dels nens i les nenes 2020

 

Decorem la mona de Pasqua 

‘Pasqua és avui, la mona la vull / Doneu-me la mà, que us la vull besar”

La tradició recull que Dilluns de Pasqua, el dia que els padrins donen la mona als seus fillols, aquests els hi dedicaven aquesta petita cançó.

En els seus orígens, la “mona” era una coca o un tortell fet de pa de pessic amb ous durs, que representaven l’edat que tenia l’infant però mai superava la dotzena. En alguns indrets el padrí només la regalava fins que els nens feien la Primera Comunió o fins que rebia la Confirmació.

Aquest any que estem més temps a casa amb els nostres fills, us proposem preparar la vostra “mona” casolana amb ells i passar una estona divertida. Podeu fer servir un pa de pessic banyat amb xocolata i amb ametlla en granet torrada, que adornarem amb figuretes i ous de xocolata i que podem personalitzar al nostre gust de manera senzilla. Per arrodonir la “mona” no poden faltar uns petits pollets 🐣🐣🐣 i unes plomes de colors.

Si la prepareu amb nens i voleu fer una base senzilla, podeu preparar la clàssica coca de iogurt.  Si voleu fer un pa de pessic més addient podeu fer servir aquesta recepta

Nosaltres us donem algunes idees per a la decoració de la mona  🐣🥚🐣

  • Ametlla torrada en granet
  • Figuretes i ous de xocolata
  • Llapís de pastisser de diferents colors
  • Petits cors de sucre, granets de colors, lacasitos, …
  • Plomes i pollets

El nostre suggeriment és posar una figureta de xocolata i uns ous també de xocolata que podem decorar al nostre gust. Poden ser petits cors de sucre 💙💛💚 de diferents colors, granets de sucre de colors i amb uns dibuixos fets amb un llapis pastisser. Els cors, granets i el llapis es troben fàcilment a qualsevol comerç.

A l’hora de decorar els ous, els posem a sobre de qualsevol tapa d’un pot petit, així no es mouen. Després enganxem els cors o els granets amb una mica de melmelada que posem amb l’ajuda d’un pinzell. Esperem uns minuts perquè quedi tot ben enganxat i ja ho podem posar a sobre la base.

Acabem de decorar amb uns pollets 🐥🐥🐥 i unes plomes de colors.

Esperem que us agradi i us divertiu amb la preparació 😊

Bona Pasqua a tothom!!

L.E.