Fira d’Ous d’Euga
Sant Llorenç de Morunys,
26 i 27 d’octubre

11a Fira d’Ous d’Euga de la Vall de Lord

a Sant Llorenç de Morunys

 

La Fira d’Ous d’Euga és una fira carabassera i mercat de pagès que se celebra a finals d’octubre al municipi de Sant Llorenç de Morunys. La fira està inspirada en la llegenda escrita per Jacint Verdaguer “Els tres savis Prudents dels Piteus“, una divertida història on s’explica perquè les carbasses gegants reben el nom de “ous d’euga”.

Precissament, un dels principals atractius de la fira és el concurs de carbasses gegants, on el visitant quedarà sorprès del tamany a què pot arribar aquesta planta. També es podrà visitar un mercat de pagès amb productes agroalimentaris al nucli antic i diferents actes ambientats entorn el món de la pagesia. També es podran degustar plats elaborats amb “ous d’euga” en diferents establiments d’hostaleria de la Vall de Lord.

 

 

FIRA D’OUS D’EUGA A SANT LLORENÇ DE MORUNYS 2019

Programa d’actes 


Dissabte, 26 d’octubre

Tot el dia, 9è Mercat del Pagès

A les 10 h, visita per algunes ermites de la Vall de Lord com les ermites de Santa Maria de Valls, la Corriu i Sant Martí de Guixers. Punt de trobada: als Claustres de Sant Llorenç de Morunys.

A les 16 h, taller de danses a càrrec de Folkatr3s (balls amb parella i col·lectius dels Pirineus, Països Catalans, Mediterrània i Europa) a la plaça de la Canal.

A les 18 h, espectacle de XARXA: “Euphonia en Clau de Fa” de la companyia “CIA L’Animé”, al teatre municipal de Sant Llorenç de Morunys.

A les 19 h, concert popular amb el grup “Folkatr3s”. Música i ball folk del Camp de Tarragona, a la Plaça de la Canal.


Diumenge, 27 d’octubre

9a FIRA D’OUS D’EUGA i 7è MERCAT DEL PAGÈS

A les 10 h, itinerari històric per Sant Llorenç de Morunys. Punt d’inici: al claustre de Sant Llorenç de Morunys

A les 11 h, bitlles catalanes a càrrec del Casal d’Avis l’Arcada.

A les 12 h, cercavila dels gegants “Els tres savis Piteus” amb el grup de grallers “Som Kom Som” i els gegants i grallers de Guixers pel nucli antic de Sant Llorenç de Morunys.

A les 12.45 h, ball de la Coca a la Plaça de la Canal. En finalitzar, tastet de coca per a tothom.

A les 13 h, concurs d’ous d’euga i entrega de premis a la plaça de la Canal.


 

Més informació:

Turisme Vall de Lord