“A la tardor, ni fred ni calor”

Dilluns 23 de setembre, a les 9.50 hores, ha començat la tardor que durarà 89 dies i 20 hores i finalitzarà just abans de Nadal, el 22 de desembre, quan entrem a l’hivern.

L’inici de la tardor és l’època de l’any en què la longitud del dia s’escurça més ràpidament, una reducció que encara és fa més patent quan es fa el canvi a l’horari d’hivern. Enguany, el canvi d’hora tindrà lloc a la matinada del dissabte 26 al diumenge 27 d’octubre i podria ser dels darrers que s’hagin de fer ja que al Parlament Europeu continua el debat sobre la possibilitat d’eliminar-ho a partir de 2021. 

La tardor d’enguany no ens portarà cap eclipsi, però sí un esdeveniment astronòmic destacat: dilluns 11 de novembre es produirà un trànsit de Mercuri per davant del Sol que serà visible a Amèrica, Àfrica i Europa. Aquest trànsit serà visible a Catalunya. Mercuri començarà a creuar el sol a les 13.35h i s’aproparà al centre del disc solar en el seu punt màxim a les 16.19 h. S’acabarà amb la posta de sol, poc després de les 17.30 h. L’anterior trànsit de Mercuri va tenir lloc el 9 de maig de 2016 i el proper tindrà lloc el 13 de novembre de 2032.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà