LLEGIM L’UNIVERS

L’astronomia útil

Antonio Bernal

 

El nostre cel és el mateix que el de l’Antiguitat?

Com influeix el cel en el nostre calendari?

Què són les pluges d’estels?

L’espai està només a uns quants minuts?

Per què no podem prescindir dels satèl·lits artificials?

De què depèn que puguem visitar Mart?

 Compra’l online

 

Un llibre per introduir-se en el món de l’astronomia de manera fàcil i amena

El cel és com un gran llibre obert que fa segles que els humans observem, entre encuriosits i bocabadats, intentant trobar resposta a d’on venim, qui som i cap a on anem. A LLEGIM L’UNIVERS l’astrònom Antonio Bernal, divulgador científic de l’Observatori Fabra de Barcelona, ens introdueix, de forma fàcil i entenedora, en el món de l’astronomia, explicant-nos les dades complexes de la física i la matemàtica amb exemples quotidians a l’abast de qualsevol persona.

A través de breus capítols temàtics, el llibre fa un repàs a la història d’aquesta ciència i explica els principals elements que conformen l’Univers. També ens parla dels moments claus i de les figures més rellevants que han fet evolucionar l’astronomia al llarg dels segles fins a situar-nos en les primeres exploracions espacials del segle passat i en les projectades en el futur.

LLEGIM L’UNIVERS s’estructura en quatre apartats principals:

  • Història del cel
  • El pas del temps
  • L’era espacial
  • El Sistema Solar

Seguint la línia pròpia de la Col·lecció l’Ermità, LLEGIM L’UNIVERS presenta una acurada selecció d’imatges i il·lustracions que ens faran més atractiva la lectura.

 

Antonio Bernal

Antonio Bernal González és un enginyer colombià que durant més de 30 anys va combinar l’exercici de la seva professió amb l’estudi i la divulgació de l’astronomia. A partir de l’any 2000 es dedica plenament a l’astronomia, primer com a director del Planetari de Medellín i ara com a divulgador científic de l’Observatori Fabra de Barcelona. Aquesta tasca la compagina amb tallers de ciències que imparteix a escoles i institucions de tot Catalunya. Bernal és autor de diversos llibres sobre divulgació astronòmica. Des de l’any 2002 col·labora amb la revista Astronomía i des de 2018 realitza la secció «Mirem l’Univers» al programa radiofònic La primera pedra de RAC1. El 2009, la Unió Astronòmica Internacional va anomenar l’asteroide 2005 AK, descobert des de Begues (Barcelona), amb el nom 198592 Antbernal en reconeixement a la tasca educativa i divulgativa de Bernal.

Col·lecció l’Ermità

L’any 2015 Edicions Morera, editora del tradicional Calendari de l’Ermità, va impulsar la Col·lecció l’Ermità, que pretén acostar al lector temes relatius a la cultura popular i tradicional, astronòmica o agrària a través de llibres monogràfics, pràctics i de fàcil lectura. Els títols publicats fins ara són “Cuinar en temps de crisi” (2015, 2 edicions) i “Celebrem el Nadal” (2016), “Tornar als remeis de sempre” (2017, 3 edicions), Quina morra! (2018), “Fins aquí hem arribat” (2018), “El llibre de la mel” (2019) i “Llegim l’Univers” (2019). Una col·lecció de factura senzilla, sobre temes populars i a un preu molt econòmic.

 


LLEGIM L’UNIVERS és a la venda a llibreries de tot Catalunya